28.10.2012

Kotitekoinen sinappi, joulusinappi x 2



Purkillinen kotitekoista sinappia on paitsi jouluinen, myös joulun jälkeen varsin käyttökelpoinen ja herkullinen lahjaidea. Tässä kaksi sinappireseptiä joista toinen on hyvinkin helppo, toinen vaatii hiukan keittelyä ja enemmän raaka-aineita. Molemmat toimivat joulukinkun kanssa oikein hyvin!


Helppo kotitekoinen sinappi



  • 4 rkl sinappijauhetta (esim. Colman’s)
  • 2 rkl sokeria
  • 2-3 rkl kiehuvaa vettä
  • 0,5 – 1 tl viinietikkaa
  • neljännes teelusikallinen suolaa
  • (1 rkl öljyä)


Sekoita sinappijauhe ja sokeri, lisää kiehuva vesi huolellisesti sekoittaen. Lisää mausteet, sekoita vielä ja purkita. Anna maustua jääkaapissa pari päivää ennen käyttöönottoa. 


Joulusinappi II



  • 2 dl sinappijauhetta
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 muna
  • 1, 5 dl kermaa
  • 1 – 1,5 dl maustekurkkujen lientä (tai vesi-etikkaseosta)
  • lisää halutessasi 1 rkl konjakkia


Sekoita sinappijauhe, sokeri, perunajauhot, muna ja kerma kattilassa, kuumenna seosta vesihauteessa kokoajan sekoittaen.  Jatka kunnes seos sakenee. Jätä jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, lisää kurkkuliemi (tai vesi-etikkaseos) ja halutessasi myös konjakki. Sinappi on löysää mutta se kyllä sakenee säilytyksen myötä.