- 1,5 l vettä
- 300 g luumumarmeladia tai 150 g kuivattuja luumuja
- 2 omenaa
- 2 päärynää
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 dl puuroriisiä
- 1/4 tl suolaa
- 0,5 -1 rkl kanelia
- 2 rkl perunajauhoja ja 0,5 dl vettä
Liota kuivattuja luumuja vedessä muutaman tunnin ajan. Keitä luumuja (tai luuumumarmeladia) ja vettä kunnes luumut ovat pehmenneet. Anna kiehahtaa vaikka käyttäisit luumumarmeladia. Kuori ja kuutioi omenat ja päärynät. Lisää hedelmäkuutiot, sokeri, puuroriisi sekä suola ja kaneli. Kiehuta hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja valuta seos ohuena nauhana puuron joukkoon, sekoita, mutta älä enää keitä.
Puuro on parhaimmillaan jäähtyneenä kermavaahtonokareen kera!