16.10.2012

Melanderin puuro

Tämä puuro sopii välipalaksi tai arkisemmaksi jälkiruoaksi. Melanderin puuroon käytetään kuivattuja ja tuoreita hedelmiä ja ruokaisuutta se saada puuroriisistä. Kuivatut luumut, puuroriisi ja kaneli tuovat tähän ruokaan jouluisaa tunnelmaa!

  • 1,5 l vettä
  • 300 g luumumarmeladia tai 150 g kuivattuja luumuja
  • 2 omenaa
  • 2 päärynää
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 1/4 tl suolaa
  • 0,5 -1 rkl kanelia
  • 2 rkl perunajauhoja ja 0,5 dl vettä

Liota kuivattuja luumuja vedessä muutaman tunnin ajan. Keitä luumuja (tai luuumumarmeladia) ja vettä kunnes luumut ovat pehmenneet. Anna kiehahtaa vaikka käyttäisit luumumarmeladia. Kuori ja kuutioi omenat ja päärynät. Lisää hedelmäkuutiot, sokeri, puuroriisi sekä suola ja kaneli. Kiehuta hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja valuta seos ohuena nauhana puuron joukkoon, sekoita, mutta älä enää keitä.

Puuro on parhaimmillaan jäähtyneenä kermavaahtonokareen kera!