15.10.2012

Lokakuu on hyvä aika aloittaa glögikausi! Glögipohja, vaalea

Lokakuun hämäryyttä valaistaan kynttilöin ja mieli vaeltelee aika ajoin jo talveen juhlaan. Glögilasit on kaivettu kaapista, viileimpinä iltoina maistuu lasillinen lämmintä, makeaa mausteista juomaa. Tästä glögipohjasta saa lämmitetyn omenamehun kanssa kauniin vaalean juoman jonka voi koristaa ja maustaa mantelein ja rusinoin.

2 dl vettä
1-2 tl kardemummaa
1 kanelitanko
1 rkl kokonaisia neilikoita
2 rkl vaaleaa siirappia
raastettua inkivääriä
muutama mustapippuri

Lisää kattilaan vesi ja mausteet. Keitä seosta noin puoli tuntia ja kaada säilytysastiaansa siivilän kautta. Glögipohja säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Sopiva sekoitussuhde kuuman veden kanssa on 1 osa glögipohjaa ja 10 osaa mehua.