15.10.2012

Helppo taatelikakku


Tämä taatelinen kuivakakku maistuu muulloinkin kuin joulun aikaan! Taatelit tuovat lämpimän hedelmäistä makua jota kahvi mainiosti tukee. Voit toki halutessasi korvata osan kahvista vedellä.
Tätä kakkua kannattaa tehdä kerralla tupla-annos; taatelikakku on ihana tuliainen joulun seudun kyläilyille!

  • 1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
  • 3 dl vahvaa kahvia (voit korvata osan vedellä)
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä

Laita kahvi, taatelit ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä soseeksi, välillä sekoittaen. Paloittele voi kuumaan seokseen, anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan, paista 175 asteen lämmössä noin tunnin ajan.