21.10.2012

Punakaalihöystö


Punakaalilisäke on maukas kasvislisäke joulupöytään tai muuten vaan! Manteli- tai pähkinärouheella saat höystöön ruokaisuutta, jouluista makua ja rapsakkaa rakennetta. 

  • puoli kerää punakaalia
  • 1 dl vettä
  • vihreä omena ja / tai omenasosetta
  • 2 rkl siirappia
  • voita
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • (mantelirouhetta tai saksanpähkinärouhetta)
  • (appelsiininpaloja kalvot poistettuna)

Suikaloi kaali aivan ohueksi. Kuullota kaalia runsaassa voissa. Lisää suola ja pippuri sekä balsamiviinietikka, kaada päälle vesi ja siirappi ja anna hautua. Haudutusaika riippuu haluamastasi kaalin pehmeysasteesta. Toiset haluavat jättää lisäkkeeseen enemmän purutuntumaa, toiset hauduttavat tunnin tai pidempäänkin. 

Kun kaali on hautunut, lisää halutessasi rouhitut mantelit tai saksanpähkinä ja / tai kalvottomat appelsiininpalat. Tarjoile punakaalilisäke kalan tai lihan höysteenä.