Kinkun sijaan tai oheen sopii hyvin myös uunikala. Juhlavuutta kalaruokaan tuo herkullinen kuorrutus johon savulohi antaa hienon vivahteen. Kuorrutetuksi kalaksi käy myös esimerkiksi lohi.
- 500 g siikafileetä
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- valkopippuria jauheena
Kuorrutus kalalle:
- 1 dl tuorejuustoa (esimerkiksi savulohituorejuustoa)
- 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
- 1 rkl sinappia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- 0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä (tai kuivattua tilliä oman maun mukaan)
- pinnalle 0,5 dl ruiskorppujauhoja
Hiero
kalafileet varovasti sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Laita
kalafileet voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli
alaspäin. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä tasaisesti fileiden päälle.
Viimeistele ripottamalla päälle korppujauhoja. Kypsennä fileitä 200-asteisessa
uunissa 15-20 minuuttia.
Tämä kala
sopii myös kylmänä leikkeleen tapaan tarjottavaksi.