19.10.2012

Uunissa kuorrutettu joulukala, siika





Kinkun sijaan tai oheen sopii hyvin myös uunikala. Juhlavuutta kalaruokaan tuo herkullinen kuorrutus johon savulohi antaa hienon vivahteen. Kuorrutetuksi kalaksi käy myös esimerkiksi lohi.

  • 500 g siikafileetä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria jauheena

Kuorrutus kalalle:  


  • 1 dl tuorejuustoa  (esimerkiksi savulohituorejuustoa) 
  • 1 dl kylmäsavulohta hienonnettuna
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl hienonnettua, tuoretta tilliä (tai kuivattua tilliä oman maun mukaan)
  • pinnalle 0,5 dl ruiskorppujauhoja

Hiero kalafileet varovasti sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Laita kalafileet voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä tasaisesti fileiden päälle. Viimeistele ripottamalla päälle korppujauhoja. Kypsennä fileitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Tämä kala sopii myös kylmänä leikkeleen tapaan tarjottavaksi.