16.10.2012

Mamsellin piparkakut



Oletko kokeillut pippuria pipareiden mausteeksi? Mustapippuri sopii hyvin yhteen muiden jouluisten mausteiden kanssa! :) Näitä mamsellin piparkakkuja voi hyvin tehdä myös ilman pippurilisää.
Mamsellin piparkakut

  • 125 g voita 1,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2-3 tl kanelia
  • 1-2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1-2 tl kardemummaa
  • (mustapippuria tai morttelissa jauhettua maustepippuria)
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja (karkeammat sopivat hienoa jauhoa paremmin)
  • 2 tl ruokasoodaa


Ota voi lämpenemään puoli tuntia ennen leipomista. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää siirappi, mausteet ja kanamuna seokseen. Lisää kuivat aineet (jauhot ja sooda) nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa kauan.

Kääri taikina talouskelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään seuraavaan päivään. Kauli taikina ohueksi, tee kuvioita piparimuotilla ja siirrä piparit pellille paistinlastalla. Paista 175 asteessa 5-10 minuuttia.