Porkkanalaatikko kuuluu joulupöydän perinteisiin. Lempeän
makuinen laatikko maistuu muulloinkin ja vaihtelua laatikkoon saa käyttämällä
riisin sijaan vaikkapa rikottuja ohrasuurimoita!
- 3 dl puuroriisiä
- 2,5 – 3 dl vettä
- 2,5 dl maitoa
- 500 g porkkanoita
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
- 1 tl sokeria tai siirappia
- Pinnalle korppujauhoja ja rasvaa
Keitä riisit vedessä kypsäksi vedessä. Kun vesi on imeytynyt
veteen, lisää joukkoon maito ja hauduta puuroksi ja jätä jäähtymään. Raasta
porkkanat ja lisää mausteiden ja kananmunan kanssa puuroon.
Kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele päälle
korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Paista 200 asteessa 50 – 60 minuuttia.