21.11.2012

Porkkanalaatikko



Porkkanalaatikko kuuluu joulupöydän perinteisiin. Lempeän makuinen laatikko maistuu muulloinkin ja vaihtelua laatikkoon saa käyttämällä riisin sijaan vaikkapa rikottuja ohrasuurimoita!


  • 3 dl puuroriisiä
  • 2,5 – 3 dl vettä
  • 2,5 dl maitoa
  • 500 g porkkanoita
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 tl sokeria tai siirappia
  • Pinnalle korppujauhoja ja rasvaa


Keitä riisit vedessä kypsäksi vedessä. Kun vesi on imeytynyt veteen, lisää joukkoon maito ja hauduta puuroksi ja jätä jäähtymään. Raasta porkkanat ja lisää mausteiden ja kananmunan kanssa puuroon.
Kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Paista 200 asteessa 50 – 60 minuuttia.