Marinoitu punasipuli on kaunis ja herkullinen kasvislisäke niin juhlaan kuin arkeenkin. Punasipulin väri saa sen sulautumaan luontevaksi osaksi joulupöydän herkkuja; se on toimii hinosti vaikkapa kalojen kyljessä!
- 5-6 kpl punasipulia
- 0,5 dl vaaleaa balsamicoa
- 1,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria
- 0,5 dl punajuuren lientä tai tummaa marjamehua
Siivuta punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi.
Valmista marinointiliemi sekoittamalla öljy, balsamico, suola, sokeri ja
mustapippuri. Puoli desiä punajuuren lientä tai tummaa marjamehua vahvistaa
lisäkkeen väriä.
Laita punasipulisiivut (kannelliseen) astiaan ja kaada
päälle marinointiliemi. Sulje kansi ja laita astia jääkaappiin tekeytymään.
Ravistele ja kääntele purkkia välillä. Lisäke on valmis seuraavana päivänä ja
se säilyy hyvänä noin viisi päivää.