17.10.2012

Marinoitu punasipuli


Marinoitu punasipuli on kaunis ja herkullinen kasvislisäke niin juhlaan kuin arkeenkin. Punasipulin väri saa sen sulautumaan luontevaksi osaksi joulupöydän herkkuja; se on toimii hinosti vaikkapa kalojen kyljessä!

  • 5-6 kpl punasipulia
  • 0,5 dl vaaleaa balsamicoa
  • 1,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • mustapippuria
  • 0,5 dl punajuuren lientä tai tummaa marjamehua

Siivuta punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Valmista marinointiliemi sekoittamalla öljy, balsamico, suola, sokeri ja mustapippuri. Puoli desiä punajuuren lientä tai tummaa marjamehua vahvistaa lisäkkeen väriä. 

Laita punasipulisiivut (kannelliseen) astiaan ja kaada päälle marinointiliemi. Sulje kansi ja laita astia jääkaappiin tekeytymään. Ravistele ja kääntele purkkia välillä. Lisäke on valmis seuraavana päivänä ja se säilyy hyvänä noin viisi päivää.