Monelle joulupöytä on täydellinen vasta kun herkkujen joukossa on komea annos lipeäkalaa! Lipeäkalan voi valmistaa joko uunissa tai liedellä.
Alumiininen astia ei lipeäkalan valmistukseen sovi sillä lipeä syövyttää
alumiinia.
- 1,5 kg lipeäkalaa
- 2 dl vettä (liedellä valmistettaessa)
- 2 tl suolaa
Lipeäkala uunissa:
Laita lipeäkala voideltuun uunivuokaan. Mausta kala suolalla
ja peitä kannella. Kypsennä 30-40 minuuttia 200 asteen lämmössä. Kaada kalasta valunut liemi pois ennen
tarjoilua.
Lipeäkala liedellä:
Voitele keittoastian pohja, laita kala astiaan ja kaada
keitinvesi joukkoon. Ripottele suola kalan pinnalle. Kypsennä hiljaa hauduttaen noin 20 minuuttia
ja valuta keitinvesi pois.