22.11.2012

Lipeäkala



Monelle joulupöytä on täydellinen vasta kun herkkujen joukossa on komea annos lipeäkalaa! Lipeäkalan voi valmistaa joko uunissa tai liedellä. Alumiininen astia ei lipeäkalan valmistukseen sovi sillä lipeä syövyttää alumiinia. 


  • 1,5 kg lipeäkalaa
  • 2 dl vettä (liedellä valmistettaessa)
  • 2 tl suolaa


Lipeäkala uunissa: 


Laita lipeäkala voideltuun uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja peitä kannella. Kypsennä 30-40 minuuttia 200 asteen lämmössä.  Kaada kalasta valunut liemi pois ennen tarjoilua.

Lipeäkala liedellä: 


Voitele keittoastian pohja, laita kala astiaan ja kaada keitinvesi joukkoon. Ripottele suola kalan pinnalle.  Kypsennä hiljaa hauduttaen noin 20 minuuttia ja valuta keitinvesi pois.