22.11.2012

Aprikooseilla täytetty kalkkunanfilee

Kalkkuna valtaa alaa suomalaisessakin joulupöydässä. Se sopii mainiosti myös joulun ajan kutsujen tarjottavaksi tai vaikkapa advettisunnuntain juhlavammaksi päivälliseksi.

  • 1 kg (reilu) kalkkunanrintaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 tl timjamia
  • 1 tl currya
  • 2 rkl aprikoosi- tai omenamarmeladia
  • 5 kpl kuivattua aprikoosia

Pintaan: 

  • suolaa
  • mustapippuria
  • currya
  • hedelmämarmeladia

Leikkaa kalkkunapalaan sivuttaissuuntainen viilto jolloin saat avattua fileen. Silppua kuivatut aprikoosit pieneksi. Mausta avattu kalkkunapala suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja currylla. Sivele liha marmeladilla ja laita päälle aprikoosinpalat. Kääri liha napakaksi rullaksi ja kiinnitä esimerkiksi cocktail-tikuilla. Mausta myös rullan pinta.

 Paista rullaa uunivuoassa asteessa reilu tunti kunnes paistomittari näyttää sisälämpötilaksi noin  astetta. Ota paisti uunista ja peitä foliolla, anna vetäytyä. Poista cocktail-tikut.

Ota paistoliemi talteen, lisää siihen kermaa ja tarvittaessa hiukan kanalientä, mausta currylla ja suurusta vaalealla Maizenalla kastikkeeksi. Lisää mausteita makusi mukaan.