24.11.2012

Rosolli ja kastike rosollille

 

Rosolli 

Rosolli on ihana lisäke joka kuuluu pikkujoulujenkin ruokalistalle. Tämän punajuurisalaatin voi syödä kastikkeen kanssa tai ilman.

  • 4 kpl keitettyä punajuurta tai säilöttyä punajuurta
  • 2 kpl keitettyä porkkanaa
  • 1 kpl keitetty peruna
  • 1 kpl maustekurkku
  • 1 kpl pieni sipuli
  • 1 kpl pieni hapan omena
  • suolaa 
  • mustapippuria
 
Keitä juurekset kypsiksi kuorineen, anna jäähtyä. Kuori sopuli ja juurekset, leikkaa kuutioiksi. Kuutioi kurkku ja kuorittu omena. Sekoita ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.


Kastike rosollille


1 dl kuohukermaa
1 rkl etikkaa
suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl punajuurien lientä tai keitinvettä

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta makusi mukaan ja tarjoa rosollin lisänä.