22.12.2012

Rusinakeitto



Rusinakeitto sopii joulupuuron kanssa tarjottavaksi, välipalaksi sellaisenaan tai vaikka jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa. 

Rusinakeitto


  • 150 g rusinoita
  • 1 l laimennettua omenamehua tai vettä
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl vettä


Huuhdo rusinat kylmällä vedellä. Laita rusinat kattilaan mehun tai veden, sitruunamehun ja siirapin kanssa ja anna liota tunnin verran. Voivat olla kauemminkin. Lisää kanelitanko nesteen ja rusinoiden joukkoon ja keitä kunnes rusinat ovat pulleita ja pehmeitä, poista kanelitanko.

Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa nopeasti  ja nosta kattila pois levyltä. Anna jäähtyä ja tarjoile.