Rusinakeitto sopii joulupuuron kanssa tarjottavaksi,
välipalaksi sellaisenaan tai vaikka jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa.
Rusinakeitto
- 150 g rusinoita
- 1 l laimennettua omenamehua tai vettä
- 1 kpl kanelitanko
- 1 dl siirappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl perunajauhoja
- 0,5 dl vettä
Huuhdo rusinat kylmällä vedellä. Laita rusinat kattilaan
mehun tai veden, sitruunamehun ja siirapin kanssa ja anna liota tunnin verran.
Voivat olla kauemminkin. Lisää kanelitanko nesteen ja rusinoiden joukkoon ja
keitä kunnes rusinat ovat pulleita ja pehmeitä, poista kanelitanko.
Sekoita perunajauhot puoleen desiin vettä ja kaada seos
ohuena nauhana keiton joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa nopeasti ja nosta kattila pois levyltä. Anna jäähtyä ja
tarjoile.