20.12.2012

Punajuurilaatikko

Punajuuri on rosollista joulupöydän vanha tuttu mutta se toimii hienosti myös joulaatikon pääraaka-aineena. Kokeile perintesten laatikoiden rinnnalla tai niiden sijaan!

Punajuurilaatikko


  • 700 g punajuuria
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl hapahkoa omenaa, esim Granny Smith
  • 1 dl tummaa riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 150 g sinihomejuustoa muruina
  • 1,5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl salviaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • 2 munaa

Kuori punajuuret, sipulit ja omenat, raasta karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Sekoita raasteet, sinihomejuusto, riisit tai rikotut ohrasuurimot ja mausteet. Levitä seos uunivuokaan. Sekoita maito ja munat munamaidoksi, lisää joukkoon kerma. Kaada seos raasteen päälle vuokaan. Kypsennä 200 asteessa suunnilleen tunnin verran. Tarkista kypsyys ja anna hautua lisäöä jos laatikko ei tunnu vielä pehmeältä.