18.12.2012

Lohimousse

Tämä hieno mutta helppotekoinen herkku tuo vaihtelua joulun kalapöytään!

Lohimousse, resepti

  • 200 g graavilohta
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 2 kpl sipulia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 250 g rahkaa
  • 250 g kermaviiliä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 0,5 dl silputtua tilliä, halutessasi voit hyvin laittaa enemmänkin
  • 1 tl suolaa, voit laittaa vähemmänkin jos kalat ovat kovin suolaisia

Leikkaa kalat saksilla pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, kermaviili, kalakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Lisää kermavaahto seokseen varovasti nostellen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.