Lohimousse, resepti
- 200 g graavilohta
- 200 g kylmäsavulohta
- 2 kpl sipulia
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g rahkaa
- 250 g kermaviiliä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl sitruunapippuria
- ripaus valkopippuria
- 0,5 dl silputtua tilliä, halutessasi voit hyvin laittaa enemmänkin
- 1 tl suolaa, voit laittaa vähemmänkin jos kalat ovat kovin suolaisia
Leikkaa kalat saksilla pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit mahdollisimman hienoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, kermaviili, kalakuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Lisää kermavaahto seokseen varovasti nostellen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.